Dramă la Wimbledon: Tânăra Gabriela Ruse a avut șase mingi de meci cu o fostă finalistă

Gabriela Ruse a făcut un meci extraordinar cu Agnieszka Radwanska la Wimbledon. Foto: gabriela-ruse.ro

Cinci românce au jucat ieri în primul tur la Wimbledon 2018, trei s-au calificat în runda secundă, iar tânăra Gabriela Ruse a făcut un meci senzațional cu poloneza Agnieszka Radwanska.

Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru și Mihaela Buzărnescu au obținut primele victorii ale României la Wimbledon 2018, în timp ce Gabriela Ruse și Irina Begu nu au reușit să treacă de primul hop la turneul de Grand Slam din Anglia.

Sorana a învins-o clar pe slovaca Magdalena Rybarikova, cap de serie 19 pe iarba londoneză, cu scorul 7-5, 6-3, și va juca în meciul următor în fața rusoaicei Evegeniya Rodina, locul 120 WTA, care vine din calificări. Cea mai bună performanță a româncei de pe locul 51 în lume la Wimbledon este turul 3, fază pe care a atins-o de trei ori până acum.

Alexandra Dulgheru, aflată abia pe locul 141 în lume, a izbutit o evoluție extraordinară în fața Kristynei Pliskova, din Cehia, pe care a învins-o după un meci încins, cu 6-4, 1-6, 6-2. Românca venită din calificări va avea un adversar redutabil în turul al doilea: americanca Venus Williams, cap de serie 9 și cvintuplă campioană la Wimbledon.

Victorie frumoasă pentru Mihaela Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu a debutat cu un succes la Wimbledon, învingând-o greu pe bielorusa Aryna Sabalenka, scor 6-7 (3), 6-1, 6-4, după două ore de joc. În meciul următor, românca va juca împotriva tinerei britanice Katie Swan, care a învins-o fără drept de apel pe Irina Begu, cu un dublu 6-2.

Cea mai interesantă partidă în care a fost implicată o româncă ieri a fost însă cea dintre Gabriela Ruse, 20 de ani, locul 195 WTA, și poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie 32 și fostă finalistă la Wimbledon.

Tânăra jucătoare din România, prezentă pentru prima oară în carieră pe tabloul principal la Wimbledon, a pierdut primul set cu 6-3, dar a jucat extraordinar în următoarele două. După un 6-4 în setul al doilea, Gabriela a avut șase mingi de meci la 5-4, însă experimentata poloneză le-a salvat pe toate. Românca venită din calificări a cedat partida cu 7-5 în decisiv.

Wimbledon 2018: Azi joacă Simona Halep

Trei românce intră astăzi în focuri la Wimbledon 2018. Mai întâi, de la ora 13:30, Ana Bogdan va încrucișa racheta cu Lara Arruabarrena, din Spania. După-amiază, Monica Niculescu are o misiune foarte dificilă cu japoneza Naomi Osaka, în timp spre seară, Simona Halep – liderul mondial – va juca primul meci după izbânda istorică de la Roland Garros împotriva japonezei Kurumi Nara.

Pe tabloul masculin, Marius Copil îl întâlnește pe olandezul Robin Haase. Arădeanul, singurul român din top 100 ATP, nu are în palmares nicio victorie pe tabloul principal la Wimbledon.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.