David Popovici, la întoarcere în România: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă”

David Popovici
David Popovici. Sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Cristian Nistor)

David Popovici s-a întors în România, după ce a reușit să câștige două medalii de aur, la 100 și 200 de metri liber, la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sportivul le-a mulțumit fanilor care l-au susținut în timpul competiției din Ungaria și a afirmat că este onorat să reprezinte România.

„Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit să fiu primit de atât de multă lume și să primesc atât de multă atenție, însă sunt tot eu, la fel de natural.

Vreau să spun cel mai important lucru pe care îl am de spus. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine, care m-au susținut și mă susțin în continuare. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit și care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și celor care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta.

A fost superb și cred că multă lume ar vrea să fie în situația mea, să știe că atât de multă lume îl susține și sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături. Mulțumesc!” a declarat David Popovici.

David Popovici a mai spus că vrea să devină cel mai bun din lume și să inspire cât mai multă lume.

„Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis este să inspir cât mai multă lume.

Eu și echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Ținta mea este să devin zilnic o versiune mai bună. Cred că acesta este și secretul pentru o viață fericită”, a mai spus David Popovici.