Dan Petrescu are coronavirus

FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/Facebook
FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/Facebook

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost testat pozitiv la COVID-19, potrivit Digisport.ro. Potrivit aceleiași surse, echipa din Cluj a ajuns la 13 cazuri de infectare, dintre care șapte jucători și șase membri ai staff-ului tehnic.

O altă echipă de fotbal din prima ligă care se confruntă cu probleme legate de infecția cu coronavirus este Dinamo București. Potrivit Gsp.ro, 21 de fotbaliști și membri ai staff-ului tehnic au fost confirmați cu coronavirus.

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a declarat la începutul săptămânii, într-o intervenție la Digi24, că echipele de fotbal ar trebui să revină în izolare totală până la finalul campionatului.

„Liga 1 are toate condițiile să-și ducă competiția la bun sfârșit. Dacă nu reușesc să aibă loc toate meciurile până pe 3 august, până când trebuie să avansăm echipele, LPF trebuie să vină cu propuneri pentru stabilirea unor rezultate sau a clasamentului final. (…)

Cred că pentru ultimele trei etape, care mai sunt de disputat în play-off, pentru că el contează cel mai mult, cred că ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să fie protejate suplimentar, echipele să apeleze la acest tip de cantonament, izolându-se de ceilalți. E prima soluție avansată de Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

Acesta a mai adăugat și că dacă „regulile ar respectat cu rigurozitate, nu ar trebui să avem focare la cluburi. „Clubul e prima instituție responsabilă vizavi de responsabilitatea și rigurozitatea după care să-și desfășoare activitatea acești sportivi”, a mai spus Ionuț Stroe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.