Cristiano Ronaldo, primul fotbalist care câștigă un miliard de dolari

Ronaldo a marcat un hat-trick în poarta Spaniei. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit de curând, scrie revista Forbes, primul jucător de fotbal care a câștigat peste un miliard de dolari.

Anul trecut, superstarul portughez de la Juventus Torino, a avut venituri de 105 milioane de dolari, fiind cel mai bine plătit jucător de fotbal, cu ”un bocanc” de dolari mai mult decât marele său rival, argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona.

Din fotbal, Ronaldo a câștigat, în cei 18 ani de fotbal profesionist, peste 650 de milioane de dolari doar din salarii și bonusuri. Suma va crește până la 765 de milioane de dolari, la finalul contractului cu Juventus, în iunie 2022, când fostul star de la Real Madrid și Manchester United va avea 37 de ani.

CR7 a câștigat sute de milioane de dolari și din publicitate. Fiind poate cel mai popular sportiv al planetei în ultimii ani, cu sute de milioane de followeri, Cristiano Ronaldo are contracte de sponsorizare foarte avantajoase, fiind un obișnuit al reclamelor televizate.

Iată golurile marcate anul trecut de extraordinarul fotbalist de pe insula Madeira.

Cristiano Ronaldo nu este, însă, și primul sportiv care devine miliardar în dolari. Tiger Woods a fost primul, în 2009, fiind urmat apoi de Michael Jordan și Floyd Mayweather.

Elvețianul Roger Federer se apropie și el cu pași repezi de pragul de un miliard de dolari câștigați din sport și publicitate.