CM 2018: Germania, campioana mondială, eliminată de Coreea de Sud!

Germania Coreea de Sud 0-2
Coreea de Sud a reușit cel mai mare șoc de la Cupa Mondială 2018: A eliminat Germania. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Germania a fost eliminată, pentru prima oară în istoria participărilor la Cupa Mondială, în faza grupelor. Nemții au pierdut cu Coreea de Sud, scor 0-2!

După înfrângerea cu Mexicul (0-1) și victoria târzie cu Suedia (2-1), Germania pornea drept mare favorită în fața sud-coreenilor, care pierduseră primele două meciuri din Grupa F și mai aveau doar șanse teoretice de calificare în optimile de finală. De cealaltă parte, ”panzerele” ar fi fost sigure de prezența în faza următoare cu un succes la două goluri.

Asiaticii, care au pierdut cel mai mare meci din istoria fotbalului lor în fața nemților, în semifinalele turneului final din 2002, au jucat excelent la Kazan, contraatacând periculos și apărându-se cu îndârjire.

Campioana mondială în exercițiu a părut în pană de idei în fața coreenilor, dar a și ratat câteva ocazii uriașe. Fundașul Mats Hummels a irosit o șansă de aur în ultimele minute, când a reluat defectuos, cu umărul, dintr-o poziție ideală. Toni Kroos, eroul din meciul cu Suedia, l-a pus de multe ori la încercare pe portarul coreenilor, însă fără succes.

Germania, cea mai slabă participare din istorie

Coreea de Sud a marcat ambele goluri în prelungiri. Mai întâi a punctat Kim Young-Gwon. După ce arbitrul asistent semnalizase ofsaid la gol, arbitrul a apelat la VAR și a validat golul. În ultimul minut de joc, Son Heung-Min a împins mingea în poartă lăsată goală de Manuel Neuer, care ataca disperat alături de colegii săi.

Înfrângerea de la Kazan este un moment unic pentru nemți în istoria participărilor la Cupa Mondială. Germania a lipsit doar de la două din cele 21 de ediții ale turneelor finale, în 1930 și 1950. De la Cupa Mondială din 1954, pe care au câștigat-o, germanii au ajuns cel puțin până în sferturile de finală și nu au fost eliminați niciodată în faza grupelor.

Mai mult, este cea mai slabă participare ofensivă din istoria Germaniei la Cupa Mondială. Nemții au marcat doar două goluri la acest turneu final, cu unu mai puțin decât în 1938, când au pierdut în primul tur. Tot atunci se consemnase și singura (n.r. – până azi, 80 de ani mai târziu) participare a Germaniei la Mondiale încheiată cu golaveraj negativ.

Din Grupa F se califică mai departe Suedia și Mexic. Nordicii i-au învins pe mexicani cu 3-0 și au câștigat grupa.