Cine va fi prima adversară a Simonei Halep în 2019

Românca de pe primul loc în lume în clasamentul tenisului feminin WTA va debuta în sezonul 2019 la turneul de la Sydney.

Simona Halep (27 de ani) va juca direct în turul doi al întrecerii WTA Premier din orașul australian, urmând să aibă o adversară dificilă: fie Jelena Ostapenko, letona care i-a suflat surprinzător titlul la Roland Garros în 2017, fie favorita locală Ashleigh Barty.

Simona este singura româncă prezentă la Sydney, unde o va putea întâlni în finală pe a doua jucătoare a lumii, nemțoaica Angelique Kerber, deținătoarea trofeului.

Simona a mai evoluat doar de două ori la turneul de la Sydney: În 2014 a fost eliminată în turul întâi, iar în 2016 a ajuns până în semifinale.

Tot săptămâna viitoare se dispută și turneul de la Hobart. Trei românce vor evolua pe tabloul principal. Mihaela Buzărnescu, a doua favorită a întrecerii, are un meci foarte dificil în primul tur, cu elvețianca Belinda Bencic.

Irina Begu o va întâlni pe chinezoaica Wang Yafan, în timp ce Ana Bogdan are și ea o misiune grea, urmând să încrucișeze racheta cu tunisianca Ons Jabeur.

Turneele de la Sydney și Hobart sunt ultimele înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care începe în 14 ianuarie, la Melbourne.