Bărbat condamnat la închisoare după ce a găsit un card pe jos și a făcut mai multe cumpărături cu el

card bancar
Foto: JESHOOTS-com / pixabay.com

Un bărbat din Zlatna, județul Alba, a fost condamnat după ce a găsit un card pe jos și a făcut cumpărături cu el în valoare totală de 297 de lei, relatează Alba24.ro.

Magistrații de la Judecătoria Alba Iulia l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare.

Incidentul s-a petrecut în mai 2022. Cardul a fost pierdut de o femeie, după ce aceasta scosese bani de la un bancomat.

Cardul a fost găsit de bărbatul în cauză, care apoi a mers și a făcut mai multe cumpărături la un magazin din Zlatna. Pentru a nu fi nevoit să introducă codul PIN al cardului, de fiecare dată bărbatul a făcut cumpărături care nu depășeau 100 de lei.

În total el a folosit cardul de 5 ori pentru a cumpăra diverse produse. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la instanța superioară.

Foto: JESHOOTS-com / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.