Monica Macovei a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare

Foto: Wikipedia

Monica Macovei a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul accidentului din 2022, când fostul ministru al Justiției a dat cu mașina peste un motociclist, relatează G4media.ro.

Ea va trebui să facă și „muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București”.

Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia și nu este definitivă.

Macovei fusese trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă. În octombrie 2022, ea conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia, când a intrat pe contrasens și a dat peste motocicleta condusă de către I.C., care circula regulamentar.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost rănit grav și a avut nevoie de 110 – 120 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, motociclisul cere și daune morale în valoare de 500.000 de euro de la Monica Macovei. Procesul civil continuă la Judecătoria Mangalia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.