Adrian Mutu va antrena naționala de tineret

Adrian Mutu. Foto: FC Voluntari

Cu toate că nu are mai deloc experiență ca antrenor, fostul mare atacant Adrian Mutu (40 de ani) a fost numit de Federația Română de Fotbal la cârma naționalei de tineret.

Postul de selecționer al tricolorilor mici rămăsese vacant după ce Mirel Rădoi a fost promovat la naționala mare, după plecarea lui Cosmin Contra.

Mutu este în prezent antrenor la echipa de tineret Al Wahda, din Abu Dabi. Pentru ocuparea funcției au fost luați în calcul și Edi Iordănescu, de la Gaz Metan Mediaș, Costel Enache, de la Petrolul Ploiești, și Cristi Chivu, de la Inter Milano U17, însă aceștia au refuzat termenii FRF.

Obiectivul lui Mutu la cârma tricolorilor mici este calificarea la Europeanul din 2021, dar și o participare frumoasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mutu, care a avut o carieră excepțională ca fotbalist, n-a rupt gura târgului ca antrenor, bifând doar o experiență scurtă la FC Voluntari, pe care a salvat-o de la retrogradare în 2018.

De cealaltă parte, naționala de tineret a reușit, pentru prima oară după multe decenii, un turneu final reușit, vara trecută, la Europeanul din Italia.

În calificările pentru Euro 2021, naționala sub 21 de ani a României ocupă locul 2 în grupa de calificare, la cinci puncte în urma liderului Danemarca.

Adrian Mutu, 40 de ani, a început fotbalul la FC Argeș, însă talentul său extraordinar l-a propulsat, la o vârstă fragedă, la Dinamo București, iar apoi la Inter Milano. Mutu a făcut carieră în Italia, devenind idol, pe rând, la Verona, Parma și Florența.

Mutu rămâne faimos pentru faptul că a fost depistat pozitiv cu cocaină în timp ce juca la Chelsea Londra, dar și cu sibutramină, pe finalul carierei, la Fiorentina.