Simona Halep, la Miami: Prima ”rachetă” a lumii țintește prima finală în Florida

După ce a ajuns în semifinale la Indian Wells, asigurându-și primul loc în clasamentul mondial până la debutul turneului european pe zgură, pentru Simona Halep urmează la fel de importantul turneu de la Miami.

Pe cimentul din Florida se vor împărți peste 8 milioane și jumătate de dolari. Simona Halep (26 de ani) este cap de serie numărul 1 și va debuta la Miami, la fel ca toate cele 32 de favorite, direct în turul al doilea.

Prima adversară a liderului WTA va fi învingătoarea dintre paraguayanca Veronica Cepede Royg și o jucătoare venită din calificări. Simona Halep ar putea da peste poloneza Agnieszka Radwanska în runda a treia, în timp ce în ”optimi” s-ar putea duela, printre altele, cu bielorusa Viktoria Azarenka sau cu americanca Madison Keys.

Simona Halep, la Miami: De doi ani încoace pierde în ”sferturi”

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României n-a reușit niciodată să plece neîvinsă de la Miami. De cealaltă parte, Simona a câștigat cel puțin un meci la fiecare participare.

Simona Halep va pierde puncte în clasamentul mondial dacă nu atinge faza sferturilor de finală. În urmă cu 12 luni, românca ceda în trei seturi, după un meci de mare luptă, în fața britanicei Johanna Konta, care avea să și câștige turneul.

Cu un an înainte, în 2016, constănțeanca era învinsă în aceeași fază a competiției, tot în trei seturi, de elvețianca Timea Bacsinszky.

În 2015, Simona Halep bifa cea mai bună performanță din carieră pe cimentul de la Miami: semifinalele cu Serena Wiliams. A fost un meci câștigat greu de puternica jucătoare din SUA, care s-a impus cu 7-5 în setul decisiv.

În 2014, Simona Halep nu a participat la Miami din cauza unei accidentări, iar în 2013, când își pregătea ascensiunea în lumea tenisului, atingea turul al treilea, fiind oprită brutal de italianca Sara Errani, care i-a cedat un singur game în acel meci.

În 2012, Simona Halep se oprea tot în turul al treilea, fiind învinsă de franțuzoaica Marion Bartoli. Prima participare a româncei la competiția de la Miami s-a consemnat în 2011, când a ajuns până în turul al doilea, fiind învinsă de Sevtlana Kuznețova.

Simona Halep, la Miami: Nu e singura româncă

Dacă Simona Halep este prima favorită la Miami, Sorana Cîrstea este ultima. Cap de serie 32, târgovișteanca va juca în turul al doilea, împotriva învingătoarei dintre tawianeza Su-wei Hsieh și o jucătoare venită din calificări.

Mihaela Buzărnescu va încrucișa racheta cu belgianca Kirsten Flipkens, în timp ce Irina-Camelia Begu se va duela cu o jucătoare venită din calificări.

Că tot veni vorba de calificări, o singură româncă își încearcă norocul și acolo: Monica Niculescu. Cap de serie numărul 1 în calificări, Monica a trecut deja de primul tur, învingând-o sec, scor 6-4, 6-0, pe nemțoaica Antonia Lottner, și se va lupta pentru un loc pe tabloul principal cu belgianca Yanina Wickmayer.

Simona Halep, la Miami: Duel-șoc în primul tur

Capul de afiș al primului tur la Miami va fi cu siguranță partida dintre Serena Williams, care n-a convins la Indian Wells, primul turneu din ”post-natal” pentru super-vedeta tenisului american, și japoneza Naomi Osaka, învingătoare în California, după ce a dat de pământ atât cu Simona Halep, în semifinale, cât și cu Daria Kasatkina (Rusia), în ultimul act.

Mai mult, învingătoarea acestui super-meci va avea parte de un alt adversar extrem de dificil în continuarea competiției din Florida: ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie 4.