Simona Halep – Caroline Garcia. Tot ce trebuie să știi despre primul meci al româncei la Turneul Campioanelor

Simona Halep, numărul 1 mondial, debutează astăzi la Turneul Campioanelor 2017, în Singapore, împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, care a învins-o în finala de la Beijing.

Românca în vârstă de 26 de ani este prezentă pentru a patra oară la rând la competiția de final de an, care pune față în față cele mai bune opt jucătoare ale sezonului. Simona Halep, care a reușit să urce pe prima poziție în lume la Beijing, are posibilitatea să își ia revanșa pentru eșecul suferit în finala puternicului turneu asiatic, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, ultima jucătoare calificată pentru Singapore.

Halep a trecut o singură dată de faza grupelor la Turneul Campioanelor, în 2014, când a ajuns până în ultimul act, unde a fost zdrobită de americanca Serena Williams.

În aceste zile, românca va juca în Grupa Roșie, alături de Garcia, ucraineanca Elina Svitolina și daneza Caroline Wozniacki. În cealaltă grupă (Albă), Karolina Pliskova din Cehia și Garbine Muguruza (Spania) au luat făcut deja primul pas spre semifinale, cu victorii clare, în două seturi, în fața americancei Venus Williams, respectiv letonei Jelena Ostapenko.

Halep a pierdut duelul precedent cu Garcia, care este într-o formă excepțională, având 11 victorii consecutive în circuitul WTA, după ce a reușit să câștige trofeele de la Wuhan și Beijing.

”Cred că va fi un meci diferit”, a spus Halep înaintea confruntării din Singapore, adăugând: ”La Beijing mi-a fost greu să mă mai concentrez, după ziua aceea nebună, în care am devenit lider mondial. Ea a jucat un tenis bun atunci, iar eu am fost un pic mai moale”.

Până la victoria franțuzoaicei de la Beijing, Simona se impusese în precedentele confruntări: la Sydney, în 2016, scor 6-4, 2-6, 6-1, şi la Toronto, în acest sezon, scor 6-4, 6-2.

Partida de la Turneul Campioanelor din Singapore începe la ora 14:30 și va fi transmisă de Digi Sport 2.