Debut cu ghinion. Horia Tecău a pierdut la debut în Turneul Campionilor

Jucătorul român Horia Tecău și partenerul său olandez Jean-Julien Rojer au fost învinși în primul meci de la competiția de final de an.

Tecău și Rojer, capi de serie 5 la Londra, s-au înclinat în super tie-break, cu 12-10, în fața perechii formate din brazilianul Bruno Soares și austriacul Alexander Peya, care sunt cotați cu a treia șansă la victoria finală la Turneul Campionilor.

Horia Tecău (29 de ani) a început ezitant meciul, pierzându-și serviciul chiar în debut. Cu toate că au reușit un re-break, Horia și Jean-Julien, care au câștigat opt titluri ATP în acest sezon, și-au mai cedat o dată serviciul (n.r. – Rojer) și au pierdut setul inaugural cu 6-3.

Situația s-a inversat în manșa secundă, când Tecău și Rojer (33 de ani) au reușit un break solitar și s-au impus cu același scor: 6-3. Partida disputată în fața unei arene O2 pline doar pe jumătate a fost plin de momente de virtuozitate splendidă, cei patru jucători reușind câteva schimburi extrem de rapide la fileu.

Ghinioniști la Turneul Campionilor

Perechea româno-olandeză a început groaznic setul decisiv, disputat în sistem super tie-break. Bruno Soares și Alexander Peya, care câștigaseră ultimul duel direct, s-au distanțat pe nesimțite la 5-1. A urmat o revenire superbă, Tecău și Rojer câștigând cinci puncte consecutive. S-a mers apoi cap la cap, niciunul dintre cele două ”cupluri” nereușind să rupă echilibrul.

După câte o minge de meci ratată de ambele echipe, Bruno Soares a devenit eroul meciului, reușind un retur extraordinar pe lângă Jean-Julien Rojer.

Înfrângerea complică mult situația perechii româno-olandeze, care trebuie să câștige cel puțin un meci, împotriva favoriților principali – gemenii americani Bob și Mike Bryan – sau a duetului format din Lukasz Kubot (Polonia) și Robert Lindstedt (Suedia), număr de concurs 8.

Atât Horia, cât și Jean-Julien au mai fost prezenți de două ori la Turneul Campionilor, însă n-au reușit niciodată să depășească faza grupelor.