Cristian Popescu Piedone, condamnat deoarece a avantajat firmele copiilor săi

cristian popescu piedone
Foto: Captură YouTube

Fostul primar al sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare de judecătorii Curții de Apel București. Totuși, el nu va ajunge în spatele gratiilor deoarece magistrații au decis să amâne aplicarea pedepsei timp de 2 ani, anunță Știrile ProTV.

În cazul în care va respecta restricțiile impuse, Cristian Popescu Piedone va fi scutit definitiv de executarea pedepsei.

Judecătorii au considerat că fostul primar Cristian Popescu Piedone este vinovat de folosirea funcției de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi. El a fost trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi.

De asemenea, Cristian Popescu Piedone a cerut ca dosarul să ajungă și la Curtea Constituțională. Fostul primar vrea să demonstreze că articolul din Codul Penal privind conflictul de interese nu este constituțional.

Cristian Popescu Piedone, judecat și în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone este judecat și în dosarul Colectiv. El a fost trimis în judecată în mai 2016 de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii DNA au considerat că Piedone se face vinovat de infracțiunea de abuz în serviciu deoarece a eliberat acordurile și autorizațiile de functionare pentru Clubul Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul dupa emiterea autorizațiilor.

Primarul și funcționarii serviciului de autorizări comerciale aveau exclusiv competența de a emite acorduri și autorizații de funcționare pentru societățile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante.

Conform procurorilor, Cristian Popescu Piedone a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Emiterea acordului și autorizației în folosul funcționării clubului fără autorizarea de securitate la incendiu a determinat un folos necuvenit pentru firma respectivă, în valoare de peste 147.000 lei și punerea în pericol a vieții, sănătății și integrității corporale a celor care s-au aflat în incinta restaurantului în perioada ianuarie – 30 octombrie 2015, consideră anchetatorii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.