Canadiencei Eugenie Bouchard nu i-a mers bine în ”orașul diamantelor”

Eugenie Bouchard, principala favorită la turneul de la Anvers, oraș belgian faimos pentru tranzacțiile cu diamante, a fost eliminată în turul doi.

Adolescenta din Montreal, în vârstă de 20 de ani, care va fi principala adversară a Simonei Halep în barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, a fost răpusă de nemțoaica Mona Barthel (locul 42 WTA) în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 2-6.

Eugenie Bouchard a resimțit problemele de sănătate pe care le-a avut după Australian Open, unde a atins faza semifinalelor. Jucătoarea de pe locul 7 în lume va încerca să-și refacă blazonul la Dubai, unde luni începe un puternic turneu la care va participa, printre alte jucătoare de top, și românca Simona Halep.

Eugenie Bouchard tocmai și-a schimbat antrenorul, ea urmând să fie pregătită de Sam Sumyk, omul care a transformat-o pe Victoria Azarenka într-una dintre cele mai puternice jucătoare din circuit.

La Anvers, singura româncă prezentă pe tablou, Monica Niculescu a câștigat primul set (6-4) în meciul din turul doi împotriva Carlei Suarez Navarro, din Spania, însă a acuzat dureri la spate și a clacat în următoarele două, scor 0-6, 2-6.

Tot ieri, dar la Rotterdam, în Olanda, specialiștii români de dublu, Horia Tecău și Florin Mergea, s-au calificat în semifinale.

Primul, care face pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer, a trecut după două seturi foarte echilibrate, câștigate în tie-break, de fiecare dată la 3, de cuplul Aisam-ul-Haq Qureshi (Pakistan) și Nenad Zimonjici (Serbia). Tecău și Rojer, favoriți 3, țintesc a doua finală consecutivă în cel mai mare port din Europa, după cea pierdută anul trecut în fața francezilor Mahut și Llodra.

În cealaltă semifinală s-au calificat și Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot. Sfert-finaliștii de la Australian Open au depășit fără probleme un duet extrem de experimentat: Rohan Bopanna (India) și Daniel Nestor (Canada). Mergea și Inglot s-au impus lejer, scor 6-1, 6-3, și se vor lupta pentru un loc în ultimul act cu Jaimie Murray (Marea Britanie) și John Peers (Australia).