VIDEO O femeie-jandarm, bătută de scandalagii în Piața Victoriei

O femeie-jandarm este în stare gravă la spital, după ce a fost bătută de câțiva huligani care s-au infiltrat printre protestatarii din Piața Victoriei.

În imagini apar doi jandarmi, dintre care unul este femeie. Acesteia îi este smulsă casca de protecție de pe cap și este bătută cu pumnii și picioarele. La un moment dat, un protestar intervine în sprijinul femeii și o apără cu propriul corp.

În imagini se vede cum un bărbat în tricou albastru și cu pantaloni scurți aruncă pur și simplu serii de pumni spre femeia-jandarm. Un alt bărbat, în tricou alb, încearcă să îi smulgă casca din cap femeii, riscând chiar să o sufoce pe aceasta.

Peste 250 de persoane au fost rănite în urma violențelor din Piața Victoriei din București. Huliganii au reușit să distrugă protestul pașnic al diasporei, românii din străinătate fiind susținuți de zeci de mii de oameni din țară.

Protestul continuă sâmbătă, 11 august

Se pare că la protest, înainte de evacuarea Pieței de jandarmi, au fost prezenți peste 100.000 de oameni.

Numeroși protestatari condamnă Jandarmeria pentru intervenția în forță, cu gaze, tunuri de apă și gloanțe de cauciuc. Oamenii nu își explică de ce Jandarmeria nu i-a izolat doar pe huligani și i-a agresat în egală măsură pe instigatori și protestatarii pașnici.

Două arme au fost furate de la jandarmi de indivizi prezenți în Piață, iar instituția face apel la populație pentru orice informații legate de aceste arme.

Printre răniții din Piață se numără și una din fiicele unui fost ministru, Vlad Alexandrescu. Puteți afla ce i s-a întâmplat fetei, AICI. Și Klaus Iohannis a avut cuvinte critice la adresa Jandarmeriei. Găsiți declarațiile președintelui AICI.

Numeroși protestatari spun că vor reveni în piața sâmbătă, 11 august.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.