Fiica unui fost ministru a părăsit Piața Victoriei pe targă. ”De mâine, nu vom lăsa lucrurile așa”

Sursa foto: facebook.com

Fiica de 16 ani a unui fost ministru al Culturii a părăsit Piața Victoriei pe targă, în stare de inconștiență.

Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii în Executivul Cioloș și actual senator în Parlamentul României, a venit la protest împreună cu fetele sale. Una dintre fete, Ioana, a înaintat puțin alături de o colegă și a fost pusă de pământ de intervenția cu gaze lacrimogene a Jandarmeriei.

Potrivit unui bilanț Digi 24, circa 250 de persoane ar fi fost rănite la protestul din Piața Universității. Unele surse spun că violențele au fost provocate de membrii unor galerii de fotbal, ”mobilizați” chiar de primarii PSD de la sectoare.

Iată postarea publicată de Vlad Alexandrescu în jurul orei 22:30:

”Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa”

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.