Reacția lui Iohannis după intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei

scrisoare deschisă către klaus iohannis
Foto: Facebook

Jandarmii au intervenit în forță în Piața Victoriei în jurul orei 23:00. Mai multe persoane au fost rănite, atât jandarmi, cât și protestatari.

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei.

Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris președintele Klaus Iohannis.

În jur de 100.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE. Pe tot timpul serii au fost mai multe clinciuri între jandarmi și câțiva participanți la mitinguri violenți. Aceștia nu au fost eliminați din rândul celor care protestau pașnic.

Mai mulți protestatari care manifestau pașnic au reclamat faptul că au inhalat gaze lacrimogene. Unii dintre ei au ajuns la spital.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.