Un val de praf saharian ajunge în România. Cele mai afectate regiuni

praf saharian românia
Evoluția masei de aer încărcate cu particule de praf, 28 martie, ora locală 8:00. Sursa: ANM

Un val de praf saharian va ajunge pe teritoriul României, a transmis Administrația Națională de Meteorologie într-un comunicat de presă.

„În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice.

În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei.

Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie”, a anunțat ANM.

Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS).

praf saharian românia
Evoluția masei de aer încărcate cu particule de praf, 28 martie, ora locală 14:00. Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.