Praful saharian a acoperit România. Cel mai intens fenomen din ultimii ani FOTO + VIDEO

praf saharian
Foto: Facebook

Bucureștenii, dar și locuitorii din alte orașe din țară, și-au găsit în această dimineață mașinile acoperite de un strat de praf.

Este vorba despre praf saharian adus de vânt din Africa. Este unul dintre cele mai intense astfel de fenomene produse vreodată în capitala României.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat încă de ieri că, în perioada 23-24 aprilie, vântul va bate pe direcția sud-vest și va aduce praf din nordul Africii.

Mai exact, peste România și sud-estul Europei a venit o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

„Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua. În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară”, a transmis ANM.

Și alte orașe din sudul țării, precum Brăila, Slobozia, Galați ori Tulcea au fost acoperite de praful saharian.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.