Un român a ajuns la spital, iar medicul i-a spus că va muri a doua zi

spitalul municipal huși
Spitalul Municipal Huși. Sursa: Monitorul de Vaslui

Un bărbat din Huși a ajuns la spital, iar medicul i-a spus că va muri a doua zi deoarece are metastază, însă fără să îi facă prea multe analize. Ulterior, pacientul a ajuns la Vaslui, unde a fost operat, iar acum se simte mai bine, relatează postul de televizune Digi24.

Pe 25 septembrie, Nicolae Caraman a ajuns la Spitalul Municipal Huși cu ambulanţa, fiind însoţit de sora şi de vecina sa. Avea insuficienţă respiratorie, iar medicul care l-a preluat a pus un diagnostic fără prea multe analize, susțin martorii.

„Ne-a spus din start că e în metastază şi că nu are rost să îl ţină acolo pentru că până dimineaţă oricum va muri. Că respiră foarte greu şi de aia a zis că e în metastază şi nu are rost să stăm şi noi acolo pentru că nu are nici o şansă”, a povestit Rodica Caraman, sora pacientului.

„Am mers împreună la camera de gardă unde era deja pus în perfuzie fratele meu şi a spus de faţă cu el: «ce să fac cu el acum? Nu am ce să îi fac. Vedeţi în halul în care e nu mai respiră, nu nimic, până dimineaţă moare»”, a mai relatat femeia pentru Digi24.

Spitalul Municipal Huşi nu are unitate de primiri urgenţe, ci doar o cameră de gardă, iar clinică de ORL nu există. Deoarece bărbatul avea nevoie de un specialist ORL, familia a cerut transferul la Vaslui, unde a fost operat ziua următoare.

Aici, sora pacientului a aflat cu uimire că fratele ei nu avea metastază: „După primele analize care i s-au recoltat de la Vaslui eu am întrebat-o pe doamna doctor: „doamna doctor, vă rog frumos, vreau să ştiu e în metastază da sau nu”. Şi a zis: „dar cine v-a spus că e în metastază?”. Şi am zis „doamna doctor de la Huşi, doamna doctor Dumitrache”. Şi a zis că „nu e în metastază””.

În urma operaţiei, starea pacientului s-a ameliorat simţitor. Bărbatul suferă de o boală cronică respiratorie, dar în niciun caz nu se află într-un stadiu terminal, mai notează sursa citată.

Familia a depus sesizare scrisă la spital, iar conducerea unităţii a anunţat că va face o anchetă internă. Răspunsul la anchetă va fi dat în 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.