Spitalul Metropolitan al Gabrielei Firea, mai mic doar ca Palatul Parlamentului

Foto: PMB

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a anunțat că va merge înainte cu proiectul Spitalului Metropolitan, care va fi a doua cea mai mare clădire din România.

În pregătirea alegerilor locale de anul viitor, Firea, care speră la un nou mandat la cârma Capitalei, a dezvăluit că viitorul Spital Metropolitan – una dintre promisiunile din prima campanie – va costa 400 de milioane de euro.

Banii vor veni aproape exclusiv de la bugetul local.

Gabriela Firea a spus că a solicitat atât fonduri europene, cât și guvernamentale pentru acest proiect, însă n-a primit de nicăieri.

Prima cheltuitoare a Capitalei a decis că pentru spitalul cu o mie de paturi să fie alocați în următorii trei ani, din bugetul Primăriei Municipiului București, 400 de milioane de euro.

”Acesta va avea aproape 1.000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continuă, 31 de săli de operație, dar și săli pentru investigații imagistice și medicină nucleară. Spitalul va asigura pentru bucureșteni și pacienții din țară nu doar servicii medicale la standarde de excelență, ci și funcții complementare, centru de excelență și campus universitar. Întregul complex va fi compus din: 3 corpuri de clădire cu destinația spital, un turn cu 12 etaje dotat cu heliport și în cadrul căruia se vor regăsi spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale, o clădire pentru grădiniță și creșă, un bloc cu locuințe pentru personalul medical și spații verzi. Unitatea va avea un Compartiment de Primiri Urgențe”, a anunțat primarul general, Gabriela Firea.

Lucrările la spitalul cu o suprafață de 247.000 de metri pătrați, a doua clădire după Casa Poporului (n.r. – Palatul Parlamentului), aflat pe Șoseaua Pipera, aproape de stația de metrou Aurel Vlaicu, vor începe la primăvară, studiul de fezabilitate fiind finalizat.

Primul mandat al Gabrielei Firea a fost marcat de eșecuri, precum cel al achiziției de autobuze turcești, dar și de cheltuieli uriașe, de cele mai multe ori inutile.