Soția președintelui ucrainean a publicat portrete ale copiilor uciși în războiul din Ucraina. „Arătați-le și mamelor din Rusia”

copii uciși ucraina
Foto: Facebook (Olena Zelenska)

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, a publicat pe Facebook mai multe imagini în care apar copii ucraineni care și-au pierdut viața în războiul declanșat de Rusia.

„Ocupanții ucid copii ucraineni. Conștient și cinic.

Sofia, 6 ani. Ea, fratele ei de un an și jumătate, mama, bunica și bunicul lor au fost împușcați în mașina lor. Familia încercase să părăsească satul Nowa Kachowka și a fost prinsă în ofensivă de trupele ruse. Copiii noștri.

Alisa din orașul ucrainean Ochtyrka. Nu avea mai mult de 8 ani. A murit în timpul bombardamentului împreună cu bunicul ei, care a încercat să o protejeze cu propriul său corp.

Polina din Kiev. A murit împreună cu părinții și fratele ei în timpul bombardamentelor pe străzile capitalei. Sora sa este în stare critică.

Arsenie, 14 ani. Un ciob de glonț l-a lovit pe băiat în cap. Paramedicii nu au putut ajunge la el din cauza bombardamentelor, iar Arsenie a murit din cauza hemoragiei. Mătușa lui a fost ucisă, iar părinții lui abia au supraviețuit bombardamentelor în timp ce încercau să recupereze cadavrul copilului lor”, a scris pe Facebook Olena Zelenska.

Până acum, cel puțin 38 de copii au fost deja uciși în Ucraina.

„Și acest număr poate crește și mai mult din cauza bombardării orașelor pașnice! Dacă oamenii din Rusia spun că nu sunt în război cu populația civilă, atunci arată-le aceste imagini! Acestea sunt fețele copiilor care nu vor crește niciodată. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca trupele rusești să nu mai tragă și să accepte coridoarele umanitare? Cât de mult sânge trebuie vărsat și cât de mulți oameni trebuie să facă foamea pentru ca trupele rusești să nu mai distrugă vehicule pașnice și să lase misiunile umanitare să treacă?”, a mai scris pe Facebook soția președintelui ucrainean.

„Un astfel de coridor este necesar tocmai în orașele cel mai puternic bombardate ale Ucrainei. Sute de copii pot muri acolo în subsoluri fără mâncare sau îngrijire medicală. Nu a existat niciun contact cu ei de o săptămână. Ocupatorii împușcă familiile care încearcă să plece și voluntarii care încearcă să ajungă în oraș. Fac un apel la toate media corecte din lume! Raportați aceste fapte îngrozitoare: invadatorii ruși ucid copii. Și o fac intenționat, îi împușcă și nu lasă să treacă ajutorul umanitar”, continuă mesajul său.

„Arătați asta și mamelor din Rusia. Ar trebui să știe ce fac fiii lor în Ucraina. Arătați aceste fotografii femeilor din Rusia. Soții, frații, compatrioții lor sunt cei care ucid copii! Cei care consimt în mod tacit la aceste crime poartă responsabilitatea personală pentru moartea fiecărui copil ucrainean. Țări NATO, blocați spațiul aerian pentru avioanele rusești! Salvați-ne copiii pentru ca ai voștri să nu moară mâine!”, și-a încheiat mesajul Olena Zelenska.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.