Sorina Pintea cere să fie transferată de urgență la spital

FOTO: Gov.ro
Sorina Pintea. FOTO: Gov.ro

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, aflată în arest preventiv pentru 30 de zile, a cerut duminică seara, prin intermediul avocaților săi, transferul la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, la un anumit medic, relatează postul de televiziune Digi24.

Sorina Pintea susține că starea sa de sănătate s-a deteriorat. Recent, ea dezvăluise în spațiul public faptul că suferă de o boală gravă autoimună.

Încă de duminică dimineața, aflată în arestul Poliției Capitalei, ea a cerut o ambulanță, după ce s-a simțit rău. Medicii de pe ambulanță i-au administrat o perfuzie.

Prin cerere transmisă de avocații săi, Sorina Pintea solicită să fie internată sub pază la Sfânta Maria, la un anumit medic, pentru că are nevoie de investigații medicale și de tratament medical.

La începutul lunii februarie, Sorina Pintea a anunțat pe Facebook că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă și că din noiembrie 2019 face tratament cu imunoglobuline și cortizon.

Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată. Mai mult, potrivit procurorilor DNA, actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a fost prins în flagrant delict în momentul în care lua mită 120.000 de lei în biroul său.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite”, se arată în comunicatul DNA.

„În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au mai arătat procurorii.