Propunerile UE care i-ar afecta pe românii care merg la lucru în Marea Britanie

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a trimis la Londra un document de reforme pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Propunerile trebuie aprobate de șefii de stat și de guvern la o întâlnire care va avea loc peste două săptămâni.

Potrivit Știrile TVR, Bruxelles-ul propune britanicilor aproape exact ceea ce dorea și ceruse guvernul de la Londra: o așa-numită frână de urgență, un mecanism prin care britanicii să poată suspenda, pentru o perioadă de până la patru ani, unele ajutoare sociale pentru lucrătorii din alte state membre.

Aceste măsuri ar urma să fie valabile pentru cei care vor merge să lucreze în Marea Britanie, nu și pentru cei care sunt deja angajați.

Marea Britanie s-a plâns că foarte mulți cetățeni ai Uniunii Europene care vin să lucreze, în special din țările estice, își lasă copii acasă, însă primesc alocații pentru ei. Astfel, documentul prevede și ca alocația să fie la nivelul celei din țara în care locuiește copilul.

Un referendum cu privire la rămânerea sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea loc în luna iunie. Tabăra care susține ca Marea Britanie să părăsească spațiul comunitar, care a devenit tot mai influentă, a ridiculizat propunerele Consiliul European.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Amenințare pentru PSD și PNL. Tinerii care au studiat afară și-au făcut partid
Locuri de muncă la Lidl, în 2016. Ce salarii oferă germanii
Cele mai frumoase 30 de orașele din Europa. O destinație din România, printre ele

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.