Primărie amendată cu 50.000 de lei după ce a aruncat gunoi pe câmp

Foto: Garda de Mediu Suceava (Facebook)

Primăria comunei Siminicea din județul Suceava a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu deoarece autoritățile aruncau gunoaie pe câmpuri.

De asemenea, comisarii au confiscat autoutilitara folosită pentru a arunca gunoaiele și au făcut o sesizare penală.

„Urmare a unei postări a domnului Andrei Ionuț Neșculescu, președinte al Asociației Nes Designer Cultural Suceava, astăzi, 13.04.2023, Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat, procedând la efectuarea unui control în zona reclamată.

În urma constatărilor efectuate, comuna Siminicea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru eliminarea neconformă de deșeuri în locul numit „Puțul sec”, totodată fiind aplicată sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculului (de tip autoutilitară) folosit pentru descărcarea și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate.

De asemenea, întrucât s-a constatat și incendierea unor cantități semnificative de deșeuri (fapta constituind infracțiune conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021), se va înainta sesizare organelor de cercetare penală în acest sens”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.