Prima ieșire a lui Liviu Dragnea din închisoare

Fotografie cu Liviu Dragnea realizată în ziua în care a fost condamnat definitiv la închisoare. Foto: Captură video cancan.ro

Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, a fost scos azi din Penitenciarul Rahova și dus la Tribunalul București pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, anunță postul de televiziune Digi24.

Este pentru prima dată când Liviu Dragnea a părăsit penitenciarul, după ce acesta a fost încarcera la sfârșitul lunii mai.

Valeriu Zgonea este acuzat de procurori că a primit mită pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică. El a fost trimis în judecată, iar procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti.

Liviu Dragnea și-a început cariera politică, dar și pe cea de om de afaceri, la Turnu Măgurele, înainte de a deveni președintele Consiliului Județean Teleorman, iar mai apoi liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

În prezent, Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la ”Protecția Copilului” Teleorman.

În închisoare, Liviu Dragnea lucrează la garajul auto al Penitenciarului Rahova, unde repară mașinile Administrației Penitenciarelor. Potrivit legislației din România, la fiecare 4 zile de lucru, deținutului i se scade o zi din pedeapsă.

Deoarece nu are peste 60 de ani (Liviu Dragnea are acum 56 de ani și 10 luni), el nu va putea fi eliberat după ce va fi ispășit jumătate din pedeapsă.

Însă există și alte metode prin care el ar putea beneficia de o reducere a pedepsei, dincolo zilele scăzute pentru orele de muncă de la garajul auto.

De exemplu, din pedeapsa lui Liviu Dragnea pot fi scăzute zile și dacă scrie cărți sau dacă va beneficia de o reducere a pedepsei ca urmare a ispășirii pedepsei în condiții improprii.