Pepiniera AgroVaida. Antreprenorul care face 100.000 de lei / an din vânzarea de pomi

pepiniera agrovaida aiud
Foto: Facebook Pepiniera AgroVaida

Teodor Vaida a înfiinţat pepiniera AgroVaida din Aiud, judeţul Alba, în anul 2010, iar acum vinde pomi de aproximativ 100.000 de lei pe an (21.000 de euro).

“Am urmat un liceu de specialitate şi ulterior m-am gândit să înfiinţez o pepinieră, pentru că la noi în zonă e foarte dezvoltat acest tip de afacere“, a povestit antreprenorul pentru publicația “Ziarul financiar“.

Potrivit lui Teodor Vaida, în judeţul Alba sunt peste 100 de pepiniere, datorită solului foarte potrivit pentru pomi.

Pepiniera AgroVaida, o afacere de 100.000 de lei

„Pepiniera AgroVaida a pornit în 2010, când am plantat 10.000 butaşi din diferite fructe, precum prun, măr, păr, cireş, vişin, piersic, nuci, aluni pe o suprafaţă de 0,1 hectare. Acum, plantăm pe o suprafaţă de 0,3 hectare şi vindem de aproximativ 100.000 de lei“, a mai povestit Teodor Vaida, fondadorul companiei AgroVaida SRL, pentru sursa citată.

Pepiniera vinde, la prețul de 8 lei pe fir, pruni (soiurile Stanley, Anaspeth, Tuleu gras, Centenar, D’agen, Renclot), piersic (soiul Cardinal), cais (soiurile Sirena și Umberto), cireș (soiurile Germersdorf, Timpuriu de Bistrița, Van, Stela, Katalina, Jubileum, Biggareau burlat), vișin (soiul Crișana), gutui (soiul Bereczki), meri altoiți (soiurile Florina, Golden, Ionathan, Patul, Idared, Starkrimson, Topaz, Prima și Red Melba).

Tot la prețul de 8 lei pe fir pepiniera vinde și peri (soiurile Wiliams, Napoca, Cure, Conference, Abatele Fetel și Untoasa Hardy), puieți de nuci proveniți din nuci-mamă atent selecționați, aduși la maturitate în condiții de pepinieră, și cărora le-au fost aplicate diverse tratamente fito-sanitare preventive.

pepiniera agrovaida aiud
Foto: Facebook Pepiniera AgroVaida
pepiniera agrovaida aiud
Foto: Facebook Pepiniera AgroVaida
pepiniera agrovaida aiud
Foto: Facebook Pepiniera AgroVaida

Recomandări:

Cofetăria Altfel. Doi soți fac 250.000 de € / an, după ce au observat o lipsă pe piață
Doi frați bucătari au dat Londra pentru succesul la Cluj. În Anglia, ”viața personală a fost la pământ”
Molcush Deco. Antreprenoarea care face 35.000 € / an după ce a plecat din corporație

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.