Cofetăria Altfel. Doi soți fac 250.000 de € / an, după ce au observat o lipsă pe piață

cofetăria altfel iași
Soții Iacomi. Foto: Ziarul financiar

Foarte pasionați de dulciuri, Rosana şi Mihai Iacomi, doi soți din Iaşi, au înfiinţat brandul Cofetăria Altfel în anul 2012.

Ideea ce a stat la baza afacerii a fost dorința de a satisface nevoile unei pieţe care nu era suficient acoperită, cea a deserturilor fără zahăr.

Așa că la acea dată familia Iacomi şi-a deschis un laborator mic, iar după trei ani de activitate pe piaţă portofoliul de clienţi a crescut semnificativ, iar businessul a fost extins.

Compania Dulciuri Sănătoase, care deţine brandul Cofetăria Altfel, a ajuns în 2018 la un rulaj de 250.000 de euro, au povestit fondatorii pentru „Ziarul financiar”.

Cofetăria Altfel, „un mezin al familiei”

„Cofetăria Altfel este în primul rând o afacere de familie care s-a născut din pasiune pentru dulciuri. O pasiune care mă determină să mă implic zi de zi în tot ceea ce ţine de ea, de la alegerea ingredientelor şi testarea de reţete noi până la prezentarea produselor şi instruirea personalului. E ca un mezin al familiei căruia trebuie să îi acorzi toată atenţia şi timpul tău pentru a creşte frumos. Suntem «Altfel», deoarece oferim dulciuri greu de găsit pe piaţă, fără zahăr, fără ouă, fără lactate sau fără toate la un loc“, a explicat Rosana Iacomi, cofondatoarea Cofetăriei Altfel.

La început, cei doi soți au investit 20.000 de euro în afacere, iar până în prezent investiţia s-a dublat.

Cofetăria Altfel, gândită pentru diabetici și pentru cei care vor să mănânce sănătos

Iubesc prăjiturile de casă care mi-au îndulcit copilăria. Iubesc aroma de vanilie care ne îmbracă toată casa de sărbători și gustul extraordinar al fiecărei prăjituri din caietul cu file îngălbenite al bunicii. Iubesc plăcintele aburinde și torturile cu gust bogat de ciocolată, care-ți trezesc toate simțurile la viață. Într-un cuvânt, iubesc dulciurile bine făcute, cu pasiune, cu dragoste pentru gustul bun.

Din această pasiune s-a născut Cofetăria Altfel. O afacere de familie care a adunat în juru-i o mână de cofetari inimoși, dornici sa readucă la viață dulciuri ce trezesc amintiri. Nu doar prin formă și culoare, ci mai ales prin gust. Un gust memorabil pe care îl obținem folosind zi de zi doar ingrediente naturale, alese cu grijă de la producători locali, exact ca la mama acasă.

Bucuria nu ne-a fost însă deplină când ne-am dat seama că exista oameni dragi care nu ne pot gusta bunătățile. Așa a apărut ideea de a dezvolta o gamă completă de dulciuri fără zahăr pentru diabetici și pentru persoanele care au adoptat un stil de viață mai sănătos, dar și o gamă specială de torturi fără lactate, fără ou și fără gluten.

Am devenit, astfel, părtași la bucuria a zeci de clienți mici și mari care au putut savura după foarte mult timp o felie de tort adevărat creat special pentru fiecare dintre ei, fără niciun ingredient care să le pună în pericol sănătatea“, se arată pe siteul Cofetăriei Altfel.

Clienții pot comanda torturi aniversare, torturi pentru copii, miniprăjiturele, dulciuri Dukan, cozonaci, checuri, cheesecake, cupcakes sau mucenici.

cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook
cofetăria altfel iași
Foto: Facebook

Alte idei de afaceri:

Doi frați bucătari au dat Londra pentru succesul la Cluj. În Anglia, ”viața personală a fost la pământ”

Antreprenoarea care face 35.000 € / an după ce a plecat din corporație

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.