O contabilă de la o primărie, trimisă în judecată deoarece își plătea ratele din bugetul local

contabilă
Foto: Firmbee / pixabay.com

O contabilă de la Primăria comunei Corbi din județul Argeș a fost trimisă în judecată de DNA după ce procurorii au descoperit că femeia își plătea ratele din bugetul local, anunță DNA într-un comunicat de presă.

În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, Elena Groșanu este acuzată că a întocmit, semnat și prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș un număr de 808 ordine de plată prin care s-a realizat, în mod nelegal, plata sumelor de:

  • 386.000 de lei (circa 78.000 de euro) către 6 instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și de rude ale acesteia;
  • 1,5 milioane de lei (circa 305.000 de euro) către o societate comercială administrată de fiica sa, fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata este acuzată că a completat în fals 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

Prin aceste demersuri, inculpata a creat primăriei un prejudiciu de 1,9 milioane de lei (peste 380.000 de euro).

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au trimis-o în judecată în stare de arest preventiv, pentru infracțiunile:

  • abuz în serviciu (808 acte materiale),
  • fals intelectual (106 acte materiale),
  • uz de fals (106 acte materiale).

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei.

Primăria comunei Corbi din județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1,9 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Firmbee / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.