O bolnavă de COVID a plecat din spital ca să meargă la biserică și să pupe icoanele

icoană ortodoxă biserică
Foto: mamkaklass / pixabay.com

O pacientă bolnavă de COVID-19, de profesie chiar infirmieră, a plecat din spitalul în care era internată pentru a merge la biserică, relatează publicația locală vremeanouă.ro.

Femeia în vârstă de 48 de ani este infirmieră la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui și era internată în Spitalul din Bârlad, județul Vaslui, de 10 zile.

Pentru că avea o formă ușoară de COVID-19, iar pavilionul unde era internată se afla chiar lângă biserica din curtea spitalului, duminică dimineață pacienta a plecat din spital și s-a dus la slujbă ca să se roage să scape de boală, mai relatează sursa citată.

Ea a fost găsită de medici în mijlocul enoriașilor ce participau la slujbă și a fost dusă înapoi în spital.

Daniela Borș, managerul Spitalului din Bârlad, a declarat pentru vremeanouă.ro că pacienta a sărutat toate icoanele înainte de a fi prinsă.

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștienți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm și poliția”, a spus Daniela Borș.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a fost deschis un doar de cercetare penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Foto: mamkaklass / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.