O angajată de la Taxe și Impozite, acuzată că și-a modificat capacitatea mașinii ca să plătească mai puțin

ghișeu
Foto: adevărul.ro

O angajată de la Serviciul de Impozite și Taxe din orașul Buhuși, județul Bacău, este cercetată de Poliția economică fiind suspectată că și-a modificat capacitatea cilindrică a mașinii pentru a plăti mai puțin, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Bacău într-un comunicat de presă.

Femeia în vârstă de 33 de ani ar fi modificat în aplicația informatică de impozite și taxe capacitatea cilindrică a unui autoturism care îi aparținea, în scopul reducerii impozitului aferent.

Ea a cauzat bugetului local un prejudiciu în valoare de 2.200 de lei, pe care ulterior l-a achitat integral.

„Totodată, după introducerea în aplicația de taxe și impozite a unor date necorespunzătoare realității și, ca urmare a înstrăinării autoturismului, bănuita ar fi emis notificare către o primărie din județul Vrancea, prin care se solicita înregistrarea în evidențele fiscale a respectivului autoturism, ca având capacitatea cilindrică de 1995 cmc, în loc de 3000 cmc, cât avea în realitate.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au finalizat dosarul penal în care au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals informatic și l-au înaintat unității de parchet competente”, se mai arată în comunicat.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.