Medic anchetat pentru tentativă de omor. A declarat mort un bebeluș născut viu pe motiv că nu are șanse să trăiască

bebeluș copil spital
Foto: Engin_Akyurt / pixabay.com

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de medicul Florian Robe de la Maternitatea Polizu. El este acuzat că în aprilie 2019 a declarat mort un nou-născut viu, căruia nu i-au fost acordate îngrijiri medicale timp de peste 12 ore, relatează G4media.ro.

Ancheta vizează infracțiunea de „tentativă de omor calificat”.

„La data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiță viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urma a declarat nașterea ca fiind un avort spontan a unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia masuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Medicul Florian Robe. Sursa: Antena 3 CNN

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legala ce urmează a fi efectuată de către experți din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” București, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru stabilirea tututor împrejurărilor”, se arată în comunicatul procurorilor.

Tatăl copilului a declarat pentru news.ro că bebelușul a supraviețuit deşi nu i-a fost acordat niciun fel de asistenţă medicală. El spune că soţiei i-au fost făcute injecţii de dilatare şi, în loc să fie dusă în sala de naşteri, a fost lăsată să „avorteze” în cabinetul asistentelor, iar copilul a fost găsit a doua zi, într-o caserolă cu capac băgată într-un sac.

Mama copilului a declarat la postul de televiziune Antena 3 CNN că medicul care a asistat-o la naștere le-ar fi zis asistentelor că, fiind un copil prematur, nu are șanse să trăiască, deci nu merită să facă eforturi în acest sens. Fetița a fost abandonată într-un sac, spune mama.

Femeia mai susține că fetița a fost salvată de una dintre asistente și, deși semnase că a luat act de moartea copilului, cadrele medicale au încercat ulterior să o convingă de faptul că fetița a revenit la viață în mod miraculos, „ca o minune în Săptămâna Mare”.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.