Liderul din Donețk vorbește de Transnistria și cere ca Rusia să înceapă „faza următoare a campaniei militare”

denis pușilin
Denis Pușilin. Foto: Captură YouTube

Denis Pușilin, liderul separatiștilor din regiunea Donețk din Ucraina, care este susținut de Moscova, a declarat marți, 26 aprilie, că Rusia ar trebui să lanseze următoarea fază a campaniei sale militare în Ucraina, după ce trupele vor ajunge la frontiera regiunii, relatează Reuters.

Pușilin a spus că faza următoare a intervenției militare în Rusia este crucială în contextul incidentelor de securitate din ultimul timp. El a dat ca exemplu exploziile care au avut loc în Transnistria în ultimele două zile.

„Viteza cu care operațiunea militară ajunge la granițele noastre este importantă pentru noi, pentru a lansa faza următoare, care este necesară după ce am văzut ce s-a întâmplat în Transnistria și în regiunile de la granița cu Rusia”, a spus Pușilin.

Luni, 25 aprilie, necunoscuți au tras cu aruncătoare de grenade în clădirea Ministerului Securității Statului din Tiraspol. Apoi au fost înregistrate explozii în apropierea unității militare din Parcani.

Iar astăzi au avut loc două explozii în urma cărora două turnuri de radio-telecomunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, au fost avariate.

Liderul separatiștilor din Transnistria, Vadim Krasnoselski, a organizat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căreia a calificat drept „atentate teroriste” aceste atacuri.

În schimb, serviciile secrete din Ucraina susțin că atacurile au fost organizate de serviciile speciale ruse care intenționează să creeze provocări.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Vladimir Putin, a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că Moscova urmărește îndeaproape situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.