Prima reacție a Kremlinului după exploziile de azi din Transnistria

vladimir putin
Sursa: Captură YouTube (The Guardian)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Vladimir Putin, a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că Moscova urmărește îndeaproape situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că urmărim cu mare atenție cum evoluează situația acolo. Desigur, știrile care vin de acolo provoacă îngrijorare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de lenta.ru.

Luni, 25 aprilie, necunoscuți au tras cu aruncătoare de grenade în clădirea Ministerului Securității Statului din Tiraspol. Apoi au fost înregistrate explozii în apropierea unității militare din Parcani.

Iar astăzi au avut loc două explozii în urma cărora două turnuri de radio-telecomunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, au fost avariate.

Liderul separatiștilor, Vadim Krasnoselski, a organizat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căreia a calificat drept „atentate teroriste” aceste atacuri.

În schimb, serviciile secrete din Ucraina susțin că atacurile au fost organizate de serviciile speciale ruse care intenționează să creeze provocări.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, unde au avut loc 3 explozii în ultimele două zile.

Consiliul Suprem de Securitate a început la ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Două noi explozii s-au produs în Transnistria. Republica Moldova se teme de crearea unui „pretext”