Klaus Iohannis, în vizită la un copil ai cărui părinți lucrează în străinătate

klaus iohannis
Klaus Iohannis a vizitat o adolescentă din Chitila. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi o adolescentă din localitatea Chitila, județul Ilfov, ai cărei părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

„Ana-Maria are 14 ani și este unul dintre zecile de mii de copii ai României care trăiesc departe de părinții plecați la muncă în străinătate. Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuiește acum. M-am gândit că cel mai potrivit dar de Crăciun pentru ea ar fi să-și vadă mai des mama, măcar pe Skype”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

„Vreau ca mandatul meu să ne aducă laolaltă pe toți: românii de acasă, românii din străinătate, românii care m-au votat, dar și românii care nu m-au votat, tineri, bătrâni și copii, cu toate bucuriile și încercările noastre. Crăciunul să fie semnul împăcării și al unei națiuni unite și demne!”, continuă mesajul.

În ultimele săptămâni, Klaus Iohannis i-a amintit foarte adesea pe românii din diaspora în discursurile sale. Atât în primul tur al alegerilor prezidențiale, cât și în turul al doilea din 16 noiembrie, cetățenii români care locuiesc în prezent în străinătate au votat în număr foarte mare pentru actualul președinte.

Iohannis a vorbit despre diaspora și în mesajul său de Crăciun: „Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei și a copiilor. În România se află, însă, cei mai mulți copii despărțiți de părinți din Uniunea Europeană. Siliți de greutăți să părăsească țara și să muncească în străinătate, mulți părinți își văd copiii o dată sau de două ori pe an. Unii îi văd o dată la câțiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absența dragostei îi transformă pe copiii rămași acasă în cetățeni care cu greu vor ști să-și găsească un loc în societate. Cum să fie generoși și cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învățat căldura sufletească a unui cămin?”.

„Românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie și frig, ca să mă voteze au făcut acest lucru și cu gândul la copiii lor. Au sperat că vor avea în sfârșit o șansă să se întoarcă în țară și să trăiască o viață de familie liniștită”, a mai spus Iohannis în mesajul său.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mesajul de Crăciun al președintelui: Rănile despărțirii să fie vindecate!
Benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru în unele orașe din țară
România optimistă. Cum vom trăi în 2015

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.