Mesajul de Crăciun al președintelui: Rănile despărțirii să fie vindecate!

klaus iohannis
Klaus Iohannis FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Crăciunului, în care le urează românilor sărbători fericite. Șeful statului s-a referit în special la copii.

„Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei și a copiilor. În România se află, însă, cei mai mulți copii despărțiți de părinți din Uniunea Europeană. Siliți de greutăți să părăsească țara și să muncească în străinătate, mulți părinți își văd copiii o dată sau de două ori pe an.

Unii îi văd o dată la câțiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absența dragostei îi transformă pe copiii rămași acasă în cetățeni care cu greu vor ști să-și găsească un loc în societate. Cum să fie generoși și cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învățat căldura sufletească a unui cămin?

Românii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie și frig, ca să mă voteze au făcut acest lucru și cu gândul la copiii lor. Au sperat că vor avea în sfârșit o șansă să se întoarcă în țară și să trăiască o viață de familie liniștită”, spune Iohannis în mesajul său.

De asemenea, președintele spune că va face tot posibilul ca familiile să se reunească.

„De Crăciun, creștinii se adună în jurul bradului, cântă colinde și mănâncă bunătăți cinstind nașterea pruncului Iisus în ieslea din Betleem. Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toți copiii ai căror părinți sunt departe, către toți părinții care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din țară și din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor și speranță în viață tuturor copiilor României”, a mai transmis președintele Iohannis.

Recomandările editorilor GreatNews:

Benzina a coborât sub pragul de 5 lei pe litru în unele orașe din țară
România optimistă. Cum vom trăi în 2015
Codrin Ştefănescu, dat afară dintr-o emisiune de la B1 TV