Italia închide toate restaurantele, barurile și cafenelele

italia cafenea
Foto: pixamaus2015 / pixabay.com

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că autoritățile au luat hotărârea de a închide toate magazinele (cu excepția farmaciilor și a celor unde se vând alimente), restaurantele, cafenelele și barurile până la data de 25 martie.

Transportul public și serviciile financiare și cele poștale vor continua, relatează time.com.

De asemenea, și fabricile vor continua să funcționeze, însă cu „măsuri de precauție”, a mai spus premierul într-o apariție televizată de miercuri seară.

În plus, Guvernul a recomandat ca toate unitățile care nu deservesc urgențe să fie închise.

„Efectele acestor măsuri se vor vedea în câteva săptămâni, deci numărul de cazuri poate în continuare să crească în următoarele zile”, a mai declarat Conte.

În Italia numărul infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la 12.000, iar numărul deceselor a ajuns la 827. Întreaga țară se află în carantină, însă până acum numărul de cazuri a continuat să crească cu o rată alarmantă.

Între timp, în China, locul de unde a izbucnit epidemia, se pare că ce a fost mai rău a trecut. Ieri, de exemplu, au fost identificate numai 18 noi cazuri și 11 decese. Pentru comparație, Italia a înregistrat ieri 196 de decese.

Tot ieri, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de COVID-19 a devenit o pandemie.

Iată câte cazuri s-au înregistrat până acum în cele mai afectate țări din Europa:

Italia: 12.462 de cazuri, 827 de decese
Franța: 2.281 de cazuri, 48 de decese
Spania: 2.277 de cazuri, 55 de decese
Germania: 1.966 de cazuri, 3 decese
Elveția: 652 de cazuri, 4 decese
Norvegia: 630 de cazuri, 0 decese
Danemarca: 514 cazuri, 0 decese
Olanda: 503 cazuri, 5 decese
Suedia: 500 de cazuri, 1 deces
Marea Britanie: 456 de cazuri, 8 decese
Belgia: 314 cazuri, 3 decese
Austria: 302 cazuri, 0 decese
Grecia: 99 de cazuri, 1 deces

Foto: pixamaus2015 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.