Inspectori ANAF de la Antifraudă, arestați pentru luare de mită. Câți bani au cerut de la patronul unei firme

inspectori ANAF
Foto: Captură YouTube

Doi inspectori ANAF din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală sunt anchetați de procurorii DNA pentru luare de mită.

Andrei Ioan Iliescu și Alin Ion Popescu se află în arest la domiciliu și sunt cercetați pentru luare de mită.

Procurorii DNA îi acuză că, la data de 26 septembrie 2022, inculpații s-au dus în control la o firmă și au cerut de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de aproximativ 10.000 de euro. Din această sumă, inspectorii au primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 de lei.

„Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu cu ocazia activității menționate mai sus, respectiv pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ulterior, la data de 27 ianuarie 2023, Alin Ion Popescu a fost surprins în flagrant delict de către procurorii anticorupție după ce a primit de la martor suma de 26.000 de lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani din suma cerută de inspectori.

La data de 28 ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor 2 inculpați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.