Încă un incendiu într-un spital din România. Totul a pornit de la un conductor electric supraîncălzit

Noua unitate UPU de la Spitalul Bagdasar Arseni. Foto: Daniel Băluță (Facebook)

Încă un incediu s-a produs într-un spital din România, de această dată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperiș, relatează postul de televiziune Digi 24.

Se pare că incendiul a pornit de la un conductor electric ce s-a supraîncălzit.

Orlando Șchiopu, șeful ISU București, a transmis că în UPU erau 7 persoane. A ars un cablu electric și a fost afectată izolația de la acoperiș. Potrivit acestuia, au ars doi metri pătrați de acoperiș.

Pompierii au stins incendiul. Din fericire, nu există victime deoarece pacienții și cadrele medicale care erau în UPU au ieșit la timp din spital.

Clădirea modernizată este autorizată din septembrie 2021. Acum se iau măsuri astfel încât clădirea nouă să poată fi reutilizată în cel mai scurt timp, iar firma care avea contract de întreținere să facă reparațiile necesare, mai notează sursa citată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.