Gropi comune în New York pentru cei uciși de coronavirus

gropi comune la new york
Foto: Captură video ABC News (Australia)

Statul New York a ajuns să aibă mai multe cazuri de infecții cu noul coronavirus decât oricare altă țară din lume, cu excepția Statelor Unite, relatează BBC.

Numărul de cazuri de COVID-19 din statul New York a crescut doar joi, 9 aprilie, cu 10.000, ajungând astfel la 159.937.

Prin urmare, New York a depășit Spania (care are în jur de 153.000 de cazuri) și Italia (cu aproximativ 143.000 de cazuri).

China, țara unde a izbucnit epidemia, a raportat aproximativ 82.000 de infecții.

În acest moment, Statele Unite ale Americii se află pe locul întâi în lume, cu cel mai mare număr de infecții: 462.000 de cazuri. Aproape 16.500 de oameni au murit din cauza coronavirusului în toată țara (7.000 dintre aceștia în statul New York).

Agenția de presă Reuters a publicat mai multe fotografii în care muncitori îmbrăcați în costume de protecție îngroapă sicrie simple din lemn într-o groapă comună în metropola New York. Joi au fost îngropate în jur de 40 de sicrie în această groapă comună.

În imaginile filmate din drone se vede cum muncitorii folosesc o scară pentru a coborî în groapa uriașă unde au fost depuse coșciugele aliniate unul lângă altul.

Imaginile au fost surprinse la Hart Island (din cartierul The Bronx), insulă care este folosită de mai bine de 150 de ani de autoritățile locale ca loc pentru înmormântarea celor care nu au rude sau care au rude prea sărace pentru a-și permite o înmormântare tipică.

Potrivit autorităților, înmormântările din Hart Island au crescut vertiginos de la începutul pandemiei. Dacă inițial se făceau înmormântări într-o singură zi a săptămânii, acum se fac 5 zile pe săptămână.

De regulă, munca era făcută de deținuții de la Rikers Island, însă creșterea volumului de muncă a făcut ca operațiunile să fie preluate de contractori.

Numărul deceselor din statul New York a crescut miercuri pentru a treia zi consecutiv, ajungând la un trist record de 799 de decese într-o singură zi.

Pe de altă parte, există și vești bune. Guvernatorul Andrew Cuomo a declarat că numărul pacienților cu COVID-19 internați în spitalele din New York a scăzut pentru a doua zi consecutiv, ajungând la 200 pe zi.

El a mai spus că acesta este un semn că distanțarea socială funcționează.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.