Evenimentele cu peste 200 de participanți, vizate de restricții

nuntă
Foto: pexels / pixabay.com

Pentru evenimentele de peste 200 de persoane este nevoie de avizul direcției de sănătate publică, a stabilit luni, 9 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Organizarea evenimentelor de peste 1.000 de persoane a fost interzisă.

Pentru evenimentele unde se vor strânge maximum 200 de oameni nu este nevoie de avizul direcției de sănătate publică.

De asemenea, a fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport de persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent și de a evita aglomerarea de persoane în spațiile comerciale, respectiv de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.

Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.

A fost suspendat transportul rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de marți, 10 martie, până pe 31 martie 2020.

În plus, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie, sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

A fost aprobată și suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.

Până marți, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție. Pacienții sunt internați în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova, informează Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la data de 9 martie 2020, au fost raportate 11.577 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția și Andora. Cele mai multe cazuri au fos înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Foto: pexels / pixabay.com