Coronavirus în România. 81 de cazuri confirmate până acum

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

18:26. Încă un caz a fost confirmat. Este vorba despre o tânără în vârstă de 26 de ani din Capitală, care se afla deja în izolare la domiciliu.

18:19. Un nou caz de coronavirus a fost anunțat. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, venit din Italia în urmă cu o zi, care se afla în carantină în Bușteni.

16:59. Încă patru persoane au fost confirmate cu coronavirus. Pacienții sunt un bărbat de 44 de ani din Brașov care s- a întors în 11 martie din Boston și a fost internat cu simptomatologie specifică în 12 martie, o femeie de 51 de ani tot din Brașov, venită din Italia și aflată în carantină.

Ceilalți doi pacienți sunt din Covasna: o tânără de 16 ani contact cu persoană pozitivă și o femeie de 77 ani, contact cu o familie venită din Italia.

15:56. Un medic, manager de spital, și un pacient al doctorului infectat de la Spitalul Gerota au fost confirmați vineri cu coronavirus. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 75.

Grupul de comunicare strategică a anunțat că este vorba despre un medic în vârstă de 50 de ani, manager de spital, fără a da alte detalii. Cel de-al doilea caz confirmat vineri după-amiază este al unui bărbat de 62 de ani, pacient al medicului gastroenteorolog.
 
Medicul gastroenterolog este de la Spitalul Gerota și a fost infectat cu coronavirus de fostul polițist care a fost internat la unitatea medicală și a ascuns că se întorsese din Israel.

14:54. Alte trei noi cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 73. Pacienții sunt 3 femei din Timișoara.

 
Ultimii trei pacienți sunt: o femeie de 40 de ani aflată în carantină la Timișoara, o femeie de 50 de ani, în carantină tot la Timișoara și o femeie de 33 de ani din Timiș.

10:55. Alte patru cazuri de infectare au fost confirmate. Este vorba despre trei bărbați și o femeie din Constanța. Aceștia ar fi intrat în contact cu un asistent infectat și confirmat zilele trecute. El le-a spus medicilor că nu a fost în străinătate în ultima perioadă și nici nu a avut contact cu persoane infectate.

10:50. Un parlamentar român a fost infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un senator care a fost la o reuniune în străinătate.

Au fost confirmate 5 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. Bilanțul a ajuns la 64 de cazuri. Toate cele 5 persoane sunt din București și au intrat în contact cu alți pacienți din țara noastră care au fost diagnosticați cu virusul. În acest moment, în Capitală, sunt 25 de cazuri confirmate.

Potrivit autorităților, 4 dintre cele 5 persoane infectate au legătură cu bărbatul de 60 de ani, fost ofițer al MAI, internat la Spitalul Gerota din Capitală, care a ascuns faptul că a fost în străinătate de curând. Fostul ofițer MAI a transmis virusul la alte 13 persoane până acum.

Ce spun autoritățile despre cei 5 bolnavi: 

  • Caz 60– Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.
  • Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
  • Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61
  • Caz 63 – Tânără, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61.
  • Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, fost angajat al MAI, și care în prezent lucra la ADP Sector 4, s-a ales cu dosar penal pe numele său, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul 352 din Codul Penal se referă la zădărnicirea combaterii bolilor:

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com