Dosar penal pentru bărbatul care a mințit că nu a fost în străinătate

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com
FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, fost angajat al MAI, și care în prezent lucra la ADP Sector 4, s-a ales cu dosar penal pe numele său, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 CP”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

Articolul 352 din Codul Penal se referă la zădărnicirea combaterii bolilor:

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

Bărbatul, fost angajat în Ministerul de Interne (pensionat), s-a întors pe 26 februarie dintr-o excursie în Israel. După ce a revenit în țară, el s-a întors la serviciu, la Administrația Domeniului Public Sector 4, unde conducea serviciul de pază.

Pe 5 martie s-a simțit rău și a mers la Spitalul MAI Gerota. Nu avea însă simptome legate de noul coronavirus.

În momentul în care cadrele medicale l-au întrebat dacă a călătorit în străinătate în ultimele două luni, bărbatul a spus că nu, deși abia se întorsese de 10 zile, relatează postul de televiziune Digi24.

A rămas internat, iar după două zile a avut simptome specifice infecției cu noul virus din China. Cadrele medicale au cerut testarea probelor la Matei Balș, iar rezultatul a fost pozitiv. Abia în acel moment, adică în seara zilei de 9 martie, fostul angajat din MAI a recunoscut că a fost în excursie în afara țării.

Între timp, un medic de la Spitalul Gerota ce l-a tratat pe bărbat a fost și el infectat cu COVID-19.

În plus, întregul spital a trebuit să fie închis pentru dezinfectare.

De asemenea, el și-a infectat și fiul, nora și nepotul cu COVID-19.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.