Premierul Ludovic Orban, izolat 14 zile la Vila Lac 1

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Un parlamentar român a fost infectat cu noul coronavirus din China.

Este vorba despre un senator PNL care a fost la o reuniune în străinătate. Acolo, el s-a întâlnit cu un parlamentar francez care era și el purtător al virusului COVID-19.

Din momentul în care s-a întors în țară parlamentarul român s-a aflat o bună parte din timp în izolare la domiciliu, însă a apucat să se ducă în Parlament timp de două zile. După mai multe zile medicii au făcut testele și au confirmat că el este infectat cu COVID-19.

El și-a infectat și fiul, soția și asistentul cu COVID-19.

Ludovic Orban: „Mă voi izola la Vila Lac 1”

 

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că este vorba despre senatorul de Constanța Vergil Chițac. Senatorul a participat la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, iar Ludovic Orban a intrat și el în contact cu Vergil Chițac.

Din acest motiv, toți membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciu. De asemenea, tuturor senatorilor din grupul senatorial PNL li se va transmite să se izoleze.

Ludovic Orban va intra și el în izolare: „Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții”.

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele politice în vederea desemnării unui nou premier vor avea loc prin teleconferință.

„Instituțiile funcționează. Toți reprezentanții Guvernului își fac datoria pentru că trebuie asigurată funcționalitatea integrală de luptă împotriva coronavirusului”, a încercat să dea asigurări Ludovic Orban.

Premierul le-a cerut miniștrilor PNL să se izoleze la ministere, în cabinetele lor. Ședințele de Guvern se vor ține online.

De asemenea, tuturor miniștrilor li se vor preleva probe.

5 echipe ale Direcției de Sănătate Publică vor merge azi în Parlament. Vor fi testați și jurnaliștii care au fost în Parlament. Accesul jurnaliștilor în Palatul Victoria va fi restricționat.

Parlamentul este dezinfectat la această oră.

În ceea ce-l privește pe senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac, postul de televiziune Digi 24 a relatat că, în data de 8 martie, el s-a dus la malul mării și a împărțit femeilor flori și mărțișoare.

Joi, 12 martie, senatorul a publicat pe Facebook o postare în care spunea că, deși suferă de răceală și ia medicamente, el nu are simptome de coronavirus.

Numărul de cazuri de coronavirus a ajuns, în România, la 71.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.