Copil mort la Sanador la câteva ore după o operație de hernie

copil mort operație hernie sanador
Foto: Captură YouTube

Un băiat de un an și 10 luni a murit la doar câteva ore după ce fusese operat la spitalul privat Sanador din București de hernie inghinală.

Autopsia încheiată în urmă cu puțin timp a ajuns la concluzia că moartea copilului a survenit în urma unei hemoragii interne, relatează Știrile ProTV.

Părinții acuză cadrele medicale de „indiferenţă criminală” și au depus mai multe plângeri la Parchet.

„Ideea este că vii cu un copil sănătos şi pleci cu el între patru scânduri. Asta este înfiorător şi nu aş dori nimănui să treacă prin ce trecem noi acum…”, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 Andreea Duță, mama copilului mort.

„După operaţie, era foarte somnolent şi am tot solicitat cadrelor medicale să vadă despre ce e vorba. Ni s-a spus că e normal. N-a stat în terapie decât o jumătate de oră. Am coborât în secţie, am monitorizat noi, părinţii, îngrijoraţi, iar la un moment dat, i s-a făcut rău (…) Până s-au apucat să pună perfuzii, până s-au apucat să facă ce trebuie, tremurau toate asistentele şi medicii de gardă”, a povestit ea.

Apoi, femeia a sunat la 112 deoarece nu mai avea încredere în asistentele de la Sanador. Echipajul salvării care a intervenit n-a mai putut face nimic pentru băieţel.

„Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. „Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului…”, a relatat mama copilului și pentru Știrile ProTV.

Poliţia, Parchetul şi Colegiul Medicilor fac acum mai multe anchete, inclusiv una pentru ucidere din culpă.

Într-un comunicat de presă, Spitalul Sanador arată că medicii care l-au operat pe băiat au respectat toate procedurile și protocoalele medicale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.