Ce decizie au luat organizatorii Roland Garros după ce racheta aruncată de Irina Begu a atins un copil | VIDEO

irina begu
Irina Begu. Foto: Diliff / Wikimedia Commons

În timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA) din turul 3 de la Roland Garros, Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) s-a enervat la un moment dat și a dat cu racheta de pământ.

Aceasta a ricoșat din suprafața de joc și l-a atins pe un băiat din tribune, iar Alexandrova a cerut descalificarea jucătoarei din România, relatează Digi Sport.

Însă organizatorii nu au luat această măsură deoarece racheta nu l-a lovit pe băiat, ci doar l-a șters. Părinții acestuia au spus că băiatul plângea din cauza sperieturii.

Astfel, Irina Begu nu a fost descalificată, însă i-a fost dat un avertisment pentru comportament nesportiv.

Begu s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros, meciul terminându-se cu scorul 6-7 (3), 6-3, 6-4.

În schimb, Simona Halep a părăsit competiția, fiind învinsă în turul al doilea de chinezoaica Qinwen Zheng.

Foto: Diliff / Wikimedia Commons

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.