Ce a pățit Simona Halep la Roland Garros. Jucătoarea a explicat înfrângerea surprinzătoare din turul 2

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep a fost învinsă în turul 2 la turneul de la Roland Garros. Ea a pierdut surprinzător în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, locul 74 WTA.

Deși a câștigat primul set, sportiva din România, aflată în pe locul 19 în ierarhia WTA, le-a pierdut pe următoarele două, meciul terminându-se cu scorul 6-2, 2-6, 1-6.

La conferința de presă care a urmat meciului Simona Halep a spus că a avut un atac de panică în timpul meciului.

„A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a întâmplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întamplat acum. Se poate să fi pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reușeșec și poate și asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult să nu pot să-mi dau drumul, să fiu eu”, a declarat Simona Halep la conferința de presă de după meci, potrivit Eurosport.

„O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întample. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor 2 ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică. Cred că mâine o să fiu mai puternica decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus o presiune prea mare, o să încerc să o gestionez mai bine”, a mai spus ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.