Cât e șpaga pentru un post de asistent medical în România. Comisar anticorupție ridicat de DNA

doctor medic asistent medical
Foto: leo2014 / pixabay.com

Un comisar de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Radu Andronache, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, este acuzat că, în perioada aprilie 2021 – iunie 2022, a cerut de la o persoană (martor în cauză) suma de 20.000 euro ca să îl ajute pe martor și pe soția acestuia să ocupe două posturi de asistenți medicali.

Concret, Andronache ar fi cerut 10.000 de euro (din care a primit 2.000) ca să îl ajute pe martor să ocupe un post de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Apoi, el a cerut alți 10.000 de euro (din care a primit 8.000) ca să „rezolve” și angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Comisarul de poliție susținea că are influență asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Ambele persoane au fost angajate în unitățile medicale menționate mai sus, precizează procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: leo2014 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.