Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cât ar obține Nicușor Dan, Popescu Piedone și Gabriela Firea

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Nicușor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru funcția de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, arată un sondaj de opinie realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Pe locul 2 se află actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cu 27,4%, iar pe locul trei Gabriela Firea, cu 21,4%.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cel mai bun procent îl are Alianţa Dreapta Unită – 31,4% (alianță formată din USR, Forța Dreptei și PMP). Urmează PSD – 29% și PNL – 13,9%.

Sondaj INSCOP a fost realizat pe 2.100 de respondenți din București și are o eroare de +/-2.1%.

sondaj de opinie primăria capitalei
Sursa: Remus Ștefureac (Facebook)

Rezultate similare oferea și primul sondaj de opinie după intrarea în cursă a Gabrielei Firea. Astfel, Nicușor Dan se afla pe primul loc în preferința bucureștenilor, cu 37%, urmat de Cristian Popescu Piedone cu 28%.

Gabriela Firea, candidata PSD, se afla pe locul 3, cu 23%, iar Sebastian Burduja, candidatul PNL, pe locul 4, cu 9%, arăta sondajul de opinie realizat de ARA și prezentat de Antena 3 CNN.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.