Când va fi gata renovarea Cazinoului din Constanța

Cazinoul din Constanța. Foto: Pixabay

Primarul Constanţei a declarat la Prima News că în privinţa Cazinoului din Constanţa sunt în urmă cu cel puţin 18 luni, adică un an şi jumătate.

„Nu e la noi, e la CNI, dar eu ca primar m-am interesat şi uneori am fost parte a deblocării unor situaţii. Orice proiect mare se gripează undeva, din varii motive. În cazul de faţă, a fost o proiectare care nu avut în vedere că structura de rezistenţă a Cazinoului era compromisă.

Deci, executantul când a intrat cu proiectul în mână, a zis, stop, aici nu putem să trecem mai departe pentru că ceea ce am găsit nu corespunde cu realitatea. Din momentul acela, birocraţia intră în funcţiune”, a spus Chiţac. 

El a precizat că s-a ajuns la un moment dat că anvelopa s-a mărit cât s-a putut mări, nu s-a mai putut mări dar nu s-a terminat lucrarea, era 30 sau 40% neterminată, astfel că CNI, ca să aplice legea, nu a făcut altceva decât să organizeze o nouă licitaţie.

”Caznioul, aşa cum arată el acolo, e maiestos, e o bijuterie aritecturală în adevăratul sens al cuvântului, e impunător. Week-endul trecut, când a fost frumos, mi-a zis cineva în glumă, un prieten, domnule, când am fost pe faleză, am avut impresia că a fost un desant al poporului chinez. Era plin, nu numai de constanţeni”, a declarat Vergil Chiţac. 

Primarul a mai afirmat despre Cazino că ”va fi o atracţie turistică fără discuţie, în Constanţa”.” Acolo vom avea numai activităţi culturale. Cazinoul este în momentul de faţă destinat în integralitatea lui pentru obiective culturale. Se vor organiza piese de teatru, vor fi două muzee, o cafetărie. (..)

Acolo trebuie să ne gândim ce facem cu el. Licităm pentru dotarea internă a Cazinoului, pentru noi vrem să îi dăm drumul să fie funcţional. Trebuie să dotăm sala de teatru, avem cele două muzee, cu tehnologie imersivă. Acolo mai băgăm vreo 2 milioane de euro, noi”, a completat Chiţac. Primarul Constanţei a dat asigurări că a nul acesta va fi finalizat Cazinoul din Constanţa. 

”Fără discuţia anul acesta va fi gata”, a afirmat Vergil Chiţac.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.